Odlétáme do USA – zase!?

Rozhodnutí zajet opět do Států padlo hned co se na pelikan.cz objevily zpáteční letenky z Vídnědo Los Angeles za neuvěřitelných 10 tisíc. Pak už stačilo zamluvit auto a naplánovat den po dni „expedici“, abysme za omezený čas 23 dní viděli a zažili maximum.

Mapa naší plánované trasy je k dispozici tady: MAPA CESTY PO USA 2016

A zmiňovaný plán den po dni, který se cestolu jen mírně měnil: PLÁN CESTY PO USA 2016

Cestu vlakem do Vídně jsme mohli trochu zoptimalizovat, kdybysme včas zamluvili jízdenky, ale to nám došlo až v Český Třebový u okýnka. Tak na zpáteční cestu se už poučíme. Ve Vídni jsme z Hauptbahnhofu přejeli metrem na nové mezinárodní letiště a tam přespali na zemi v rohu do dalšího dne. Na zemi proto, že všechny dvě lavičky už obsadili jiní spáči.

Letěli jsme 2.9. ráno s Iberia Airlines přes Madrid a v Los Angeles jsme byli lehce po 16 hodině. Na letišti jsme prošli několika frontama – na imigrační kontrole, kde se nás mladý úředník vtipně ptal na záludný otázky jako proč nebydlíme spolu, nebo co ve státech budem dělat. Pak další fronta u kufrů – přiletěly s náma naštěstí oba, a další fronta při východu z letiště. Popojeli jsme do půjčovny Hertz a tam další fronta na vyzvednutí auta. Ještě jsme si ho nechali vyměnit oproti rezervaci z česka za fungl nový bílý sedan Nissan Sentra, odmítli pojištění navíc (což jsme pozdějc trochu litovali… ale dobře to dopadlo) a pak už jsme mohli vyrazit na náš „road trip“ po Americe.

Ten začal hledáním nějaký čínský rodinky nedaleko centraLA, kde jsme měli první noc spát. Nikča to našla přes AirBNB a byli jsme spokojený – za málo peněz pohodlnej gauč u číňanů v obýváku přímo v LA. Ani auto zaparkovaný před domem nám přes noc nezlizelo, takže vyrážíme hned 3.9. ráno do hor severně od LA – do Angels Mountains.